Co wyróżnia formułę Immunocalu Platinum?

Co wyróżnia formułę Immunocalu Platinum?

Powszechnie mówi się, że nasze zdrowie warte jest więcej aniżeli wszystkie pieniądze. Nie ma lekarza, który nie słyszałby zdania: „Oddałbym wszystko, by znów być zdrowym”, „Zrobiłbym wszystko, co w mojej mocy, by znów żyć normalnie!”, a nawet może tego najbardziej zastanawiającego „Powinienem był zadbać o to wiele lat wcześniej”.

Jakież to okropne uczucie, pomyśleć sobie, że mieliśmy dużą szansę uniknąć poważnego problemu, a nie zrobiliśmy tego przez zaniedbanie czy lenistwo. Naukowcy firmy Immunotec spędzili całe dziesięciolecia, badając, w jaki sposób można zapobiec takim przypadkom. Odzwierciedleniem tej pracy jest Immunocal Platinum.

Immunocal jest od lat wizytówką firmy, a osoby przyjmujące ten produkt dobrze znają już korzyści wynikające z podnoszenia poziomu glutationu. Bogactwo studiów nad glutationem oraz procesem starzenia mówi samo za siebie. Co takiego wyróżnia formułę Platinum, że uznana została za krok naprzód? Przyjrzyjmy się bliżej temu zagadnieniu.

Główny wpływ Immunocalu na nasze zdrowie polega na dostarczaniu niezbędnych budulców lub tzw. „prekursorów” umożliwiających naszym komórkom produkcję glutationu. Technologia ta podlega ciągłym udoskonaleniom. Jedynie Immunocal i Immunocal Platinum stanowią opatentowane białko, które jest w stanie to uczynić. Podczas prac rozwojowych nad Immunocalem Platinum przyglądano się bardzo uważnie zarówno biochemii metabolizmu białek jak i potencjalnym składnikom podfrakcji serwatkowych, związanych z procesem starzenia. Niniejszy artykuł przedstawia preparat Platinum zarówno w sposób uproszczony jak i bardziej naukowy. Spójrzmy poniżej:

CMP jest zarejestrowanym znakiem firmowym Glanbia PLC.



Trzy kroki do zwycięstwa                                                    

Immunocal Platinum ma potrójny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie systemu immunologicznego. Podnoszenie poziomu glutationu powoduje utrzymanie odporności, cytokiny, białka modulujące, naprawiają system immunologiczny, a właściwa równowaga kwasowo-zasadowa pomaga w zachowaniu długotrwałej odporności. Zamieńmy to podejście w codzienny nawyk!




Dr Wulf Dröge, dr Jimmy Gutman oraz wiceprzewodniczący R&D John Molton odpowiadają na pytanie:

Dlaczego Platinum?

Suplementację cysteiny wykorzystuję od późnych lat 80. ubiegłego wieku. Aby ulepszyć Immunocal, zaproponowałem dodanie pewnych soli kwasu cytrynowego w celu zredukowania zakwaszenia organizmu, będącego problemem u większości mieszkańców Ameryki Północnej. Nadmierna zawartość kwasu wynika z braku zbalansowanej diety, nieodpowiedniej ilości spożywanych owoców i warzyw. Seria badań naukowych wykazała, że zakwaszenie naszego organizmu powoduje wiele negatywnych skutków, włączając w szczególności utratę gęstości mineralnej kości, prowadzącą do wyniszczającej osteoporozy. Nasz organizm może przekształcić kwas cytrynowy w dwutlenek węgla i usunąć go przez płuca, a pozostałe zasady z soli kwasu cytrynowego mogą skutecznie neutralizować inne kwasy w organizmie i w ten sposób zmniejszać utratę gęstości mineralnej kości. Właśnie włączenie soli kwasu cytrynowego stanowi podstawę naszego pierwszorzędnego produktu – Immunocalu Platinum.

- Dr Wolf Dröge



Mimo iż Platinum został początkowo opracowany z myślą o dobrze prosperującej populacji, stało się jasne, że korzyści czerpią z niego również osoby z nadwagą, sportowcy, osoby z zaburzeniami krążenia oraz inne grupy. Oczywiście już Immunocal gwarantował pozytywne skutki wszystkim tym grupom, a Platinum stanowi następną generację preparatu wzmacniającego odporność, który przynosi jeszcze więcej korzyści i wytycza nowe standardy na rynku produktów wspomagających system immunologiczny.

- Dr Jimmy Gutman



Kieruję swoim życiem w sposób raczej proaktywny aniżeli reaktywny, a to odzwierciedla się również w moim podejściu do zdrowia. Zamierzam zrobić wszystko, co w mojej mocy, aby wspomóc mój organizm w walce z procesem starzenia. W życiu, jak w sporcie, możemy panować jedynie nad „zmiennymi kontrolowanymi”. Lance Armstrong omal nie przegrał Tour de France z powodu nagłego osłabnięcia na skutek wyczerpania glikogenu mięśniowego, gdyż nie odżywiał się odpowiednio w trakcie wyścigu. Teraz już wiadomo, że jeżeli podczas wyścigu czekasz do momentu, kiedy poczujesz głód i dopiero wtedy zjesz, jest już za późno. Tę samą zasadę stosuję w życiu – nie zamierzam czekać, aż pojawi się problem, by dopiero wówczas sięgnąć po Platinum.

- John Molson