Immunocal

Suplement diety

Izolat białka serwatki

Zawartość opakowania: 30 saszetek/10 g każda

Więcej szczegółów

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 295 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 295 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości 14,75 zł.


Dodaj darmowy prezent do zamówienia

295,00 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 295 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 295 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości 14,75 zł.


Dodaj darmowy prezent do zamówienia

Opis produktu

Co to jest Immunocal?

Immunocal to opatentowany, naturalny suplement diety, który w 90% składa się z czystego białka i odznacza się wyższą wartością biologiczną, niż jakikolwiek inny suplement białkowy, bądź produkt żywnościowy. Wartość biologiczna to wskaźnik określający ilość białka, jaka może być przyswojona jednorazowo przez organizm.

Co sprawia, że tracimy glutation?

Codziennie wystawieni jesteśmy na czynniki obniżające poziom glutationu: stres, zanieczyszczenia, promieniowanie, infekcje, uboga dieta, starzenie się, urazy oraz zmęczenie. Wszystko to przyczynia się do utraty glutationu, co w konsekwencji prowadzi do starzenia się komórek, chorób oraz śmierci. „Troska o utrzymanie właściwego poziomu glutationu będzie pewnego dnia traktowana na równi z innymi tematami, dotyczącymi sposobów zachowania zdrowia” twierdzi dr Bounous.
Spożywanie glutationu nie podniesie poziomu glutationu w organizmie
Istotnym jest sprostowanie jednego, szczególnego aspektu stosowania glutationu. Kiedy ludzie dowiadują się o glutationie, chcą pójść do apteki, kupić i zażywać go. Mimo iż można kupić glutation jako suplement diety, przyjmowanie go ma znikome efekty zdrowotne, dlatego że jest szybko rozkładany w układzie trawiennym i wydalany. Glutation musi być produkowany w komórkach, tam gdzie się znajduje - w każdej żywej komórce ciała. Jedynym sposobem, aby to osiągnąć, jest dostarczenie organizmowi budulca (prekursora) potrzebnego do samoistnego wytworzenia glutationu.

Jak zwiększyć poziom glutationu?


Niektóre leki farmaceutyczne, takie jak N-acetylocysteina (NAC) powstały, aby dostarczać tego niezbędnego budulca glutationu. Ale istnieją także naturalne sposoby podnoszenia jego poziomu. Witamina C, E i selen pośrednio wspierają działanie glutationu. Ostropest (sylimaryna), kwas alfa liponowy oraz L-cysteina, mogą przynosić umiarkowane efekty. Niemniej jednak, badania medyczne wskazują, iż najbardziej wydajnym i naturalnym sposobem podnoszenia poziomu glutationu jest przyjmowanie odpowiedniej formy cysteiny oraz białek bogatych w cysteinę, które można znaleźć w niezdenaturowanym izolacie białka serwatkowego. Dzięki unikalnej formule i chronionemu prawem procesowi produkcji, Immunocal jest nutraceutykiem zawierającym niezdenaturowane białka serwatkowe.
W odróżnieniu od nich, Immunocal działa dużo efektywniej, a ewentualne skutki uboczne są śladowe podczas stosowania. Immunocal jest białkiem wyizolowanym z mleka, ale zawiera znikomą zawartość laktozy (<1%), dlatego może być stosowany również przez osoby z nietolerancją laktozy.

Co wyróżnia Immunocal?

Immunocal jest chroniony patentem na całym świecie i posiada wysokiej rangi dowody uznania:

  • Izolat ten stał się przedmiotem ponad 40 letnich badań, z wynikami potwierdzającymi jego skuteczność. Jest chroniony licznymi północnoamerykańskimi i międzynarodowymi patentami.

  • W Stanach Zjednoczonych umieszczono go w Podręcznym Słowniku Przepisywania Leków (Physicians’ Desk Reference - PDR) oraz Czerwonej Książce Farmaceuty (Pharmacist’s Red Book).

  • Odznaczonym jako GRAS (powszechnie uznany za bezpieczny przez amerykańskich ekspertów) izolatem białka serwatki stworzony, aby podnosić poziom glutationu.

  • Oznakowany numerem, przyznawanym przez kanadyjskie ministerstwo zdrowia (Health Canada Natural Product Number) produktom naturalnym, bezpiecznym, skutecznym i odznaczającym się wysoką jakością.

  • Zaakceptowany przez system opieki zdrowotnej w USA Medicare/Medicaid.

  • Opisany przez Luca Montagniera, laureata Nagrody Nobla z 2008 roku, w publikacji pt. Żywieniowa modulacja poziomu glutationu izolatem białka humanizowanej naturalnej surowicy mleka, Immunocalem. Zastosowanie w leczeniu AIDS i raka.

  • W 2009 roku w polskiej edycji plebiscytu "Laur Konsumenta", Immunocal został wyróżniony tytułem "Odkrycie Roku", a ankietowani uznali go za produkt godny zaufania.

Dla kogo?

Immunocal to doskonały produkt dla osób dbających o zdrowie. Niezależnie od wieku i dolegliwości z jakimi się zmagasz, ten produkt jest dla Ciebie!

Jak stosować?

Zaleca się stosować Immunocal rano, 20 - 30 min. przed pierwszym posiłkiem. Zawartość saszetki w postaci proszku należy wymieszać z wodą lub innym napojem. Do specjalnego kubeczka dołączonego do każdego opakowania Immunocalu, należy nalać niewielką ilość napoju (30 ml), wsypać zawartość saszetki, zamknąć pokrywką i wymieszać. Następnie dopełnić wodą lub napojem i wypić od razu po przygotowaniu. Immunocal można stosować o każdej porze dnia. Ważne jest, aby nie robić tego zaraz po posiłku, szczególnie po spożyciu białek. Związane jest to z ograniczoną liczbą miejsc absorpcji białek.

Osobom młodym, dbającym o zdrowie i profilaktykę zaleca się porcję 10 g na dobę (1 saszetka). Natomiast powyżej 45 roku życia, w stanach obniżenia odporności, lub tym, którzy intensywnie uprawiają sport, zaleca się stosowanie 2 – 3 saszetek na dobę.

Immunocal w naturalny sposób podnosi poziom glutationu w komórkach. Organizm sam optymalizuje jego ilość. Jeśli poziom GSH jest wystarczająco wysoki, a przyjmiemy kolejną porcję Immunocalu, wówczas nasz organizm „potraktuje” ją jako pełnowartościowe białko odżywcze.

Immunocal jest produktem w 100% naturalnym, wyizolowanym z serwatki mleka krowiego, dlatego może być stosowany razem z innymi środkami przepisanymi przez lekarza. Jedynym wyjątkiem są leki obniżające odporność (immunosupresyjne), stosowane wśród pacjentów po przeszczepach.

Produkty powiązane

Składniki

Składniki aktywne w porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia1 saszetka (10 g proszku)
białko8,9 g
węglowodany0,268 g
tłuszcz0,042 g


Składniki
: Izolat białka serwatki z mleka


Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywać w temperaturze poniżej 25 st. C, chronić przed światłem i wilgocią.


Zalecane spożycie:

Osobom młodym, dbającym o zdrowie i profilaktykę zaleca się porcję 10 g na dobę (1 saszetka). Natomiast powyżej 45 roku życia, w stanach obniżenia odporności, lub tym, którzy intensywnie uprawiają sport, zaleca się stosowanie 2 – 3 saszetek na dobę.

Zaleca się stosować Immunocal rano, 20 - 30 min. przed pierwszym posiłkiem. Zawartość saszetki w postaci proszku należy wymieszać z wodą lub innym napojem. Do specjalnego kubeczka do mieszania Immunocalu, należy nalać niewielką ilość napoju (30 ml), wsypać zawartość saszetki, zamknąć pokrywką i wymieszać. Następnie dopełnić wodą lub napojem i wypić od razu po przygotowaniu.
Immunocal można stosować o każdej porze dnia. Ważne jest, aby nie robić tego zaraz po posiłku, szczególnie po spożyciu białek. Związane jest to z ograniczoną liczbą miejsc absorpcji białek.

Immunocal jest produktem w 100% naturalnym, wyizolowanym z serwatki mleka krowiego, dlatego może być stosowany razem z innymi środkami przepisanymi przez lekarza. Jedynym wyjątkiem są leki obniżające odporność (immunosupresyjne), stosowane wśród pacjentów po przeszczepach.

Jak mieszać?

FAQ

1. Co to jest Immunocal?
Immunocal to białkowy suplement diety, izolat serwatki mleka krowiego, który w naturalny sposób podnosi poziom glutationu w organizmie. Glutation (GSH) jest jedynym przeciwutleniaczem produkowanym przez nasz organizm. Usuwa on z organizmu wolne rodniki, reguluje pracę antyoksydantów dostarczanych z zewnątrz (np. wit. A, E). Wysoki poziom glutationu oznacza sprawny układ odpornościowy, który skutecznie zwalcza zagrożenia i uniemożliwia namnażanie się czynników zakaźnych. Zmniejsza liczbę infekcji w ciągu roku, a w przypadku wystąpienia choroby, pozwala szybciej wrócić do zdrowia. Glutation odpowiedzialny jest także za detoksykację, czyli odtruwanie organizmu poprzez usuwanie toksyn. Pozwala pozbyć się trucizn wdychanych wraz z powietrzem (np. spaliny), szkodliwych substancji dymu papierosowego, czy też środków ochrony roślin zawartych w żywności (pestycydy). Powyższe procesy następują dzięki temu, że najwięcej GSH znajduje się w wątrobie, która jest głównym organem neutralizującym toksyny. Immunocal jest marką prawnie zastrzeżoną, a jego unikalna formuła została opatentowana przez producenta - firmę Immunotec.

2. W jaki sposób Immunocal przyczynia się do produkcji glutationu?
Aby skutecznie podwyższyć poziom glutationu, organizm musi wytworzyć go samodzielnie. Potrzebuje do tego składników budulcowych. Glutation składa się z trzech aminokwasów: glicyny, kwasu glutaminowego, oraz cysteiny. O ile pierwsze dwa dostępne są w wystarczającej ilości w pożywieniu, o tyle z zawartością cysteiny jest trudniej. Obecnie, produkty spożywcze są znacznie uboższe względem zawartości w nich składników odżywczych w porównaniu do czasu sprzed np. czterdziestu lat . Faktem jest, że cysteina znajduje się w surowym mięsie, jajach, także w mleku, ale jeśli nie są to produkty ze sprawdzonego źródła, ryzykujemy poważnym zakażeniem bakteryjnym.

3. Czym różni się sposób produkcji Immunocalu od metod stosowanych przy wytwarzaniu innych produktów białkowych?
Immunocal nie jest zwykłym produktem z białka serwatkowego. Ten opatentowany izolat serwatki jest specjalnie przygotowywany w taki sposób, aby mógł stanowić bogate źródło biologicznie przyswajalnej cysteiny. Po spożyciu, cysteina pozostaje w stabilnej formie cystyny (dwie cząsteczki cysteiny związane mostkiem dwusiarczkowym) i cystyny glutaminowej. W zwykłym procesie przetwarzania, cząsteczki te zostają zniszczone, znacznie obniżając przyswajalność cystyny, przez co substancja ta nie przynosi pożądanych efektów. Immunocal został precyzyjnie opracowany tak, aby skutecznie dostarczać cysteinę i w sposób naturalny podnosić poziom glutationu w organizmie. Inne białka serwatki są często wytwarzane przy użyciu wysokiej temperatury i ostrych metod mieszania, w wyniku czego powstaje produkt skażony i nieskuteczny.

4. W jakich warunkach powinien być przechowywany Immunocal?
Immunocal należy przechowywać najlepiej w temperaturze 21-32 C, aby zmaksymalizować jego przydatność do spożycia i zachować skuteczność.

5. Czy Immunocal może być podawany dzieciom?
Tak, dawkowanie Immunocalu dla dzieci wynosi 0,25 g Immunocalu na 1 kg masy ciała dziecka.

6. Czy Immunocal mogą stosować osoby z alergią pokarmową na mleko?
Zdecydowana większość osób uczulonych na mleko krowie, jest tak naprawdę uczulona na laktozę, lub kazeinę występujące w nim. W mleku krowim 80% białek stanowi kazeina. Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, Immunocal zawiera mniej niż 1% laktozy i mniej niż 1,5% kazeiny, dzięki temu nie stwierdzono reakcji alergicznych wśród osób uczulonych na te substancje.

7. Jak stosować Immunocal?
Zaleca się stosować Immunocal rano, 20 - 30 min. przed pierwszym posiłkiem. Zawartość saszetki w postaci proszku należy wymieszać z wodą lub innym napojem. Do specjalnego kubeczka dołączonego do każdego opakowania Immunocalu, należy nalać niewielką ilość napoju (30 ml), wsypać zawartość saszetki, zamknąć pokrywką i wymieszać. Następnie dopełnić wodą lub napojem i wypić od razu po przygotowaniu. Immunocal można stosować o każdej porze dnia. Ważne jest, aby nie robić tego zaraz po posiłku, szczególnie po spożyciu białek. Związane jest to z ograniczoną liczbą miejsc absorpcji białek.

8. Środki ostrożności/przeciwwskazania
Immunocalu nie powinny zażywać osoby uczulone na dany rodzaj białka, lub przyjmujące leki immunosupresyjne (po przeszczepach). Nie wolno przygotowywać Immunocalu za pomocą elektrycznego miksera, ani używać wrzątku, gdyż może to zniszczyć delikatne wiązania między cząsteczkami cysteiny i tym samym pozbawić je pożądanych właściwości - zdolności bycia prekursorami glutationu. Pozostanie nam jedynie odżywcze białko. Podczas stosowania Immunocalu, należy również pamiętać o wypijaniu większej ilości wody w ciągu dnia.

9. Czy można przedawkować Immunocal?
Immunocal w naturalny sposób podnosi poziom glutationu w komórkach. Organizm sam optymalizuje jego ilość. Jeśli poziom GSH jest wystarczająco wysoki, a przyjmiemy kolejną porcję Immunocalu, wówczas nasz organizm „potraktuje” ją jako pełnowartościowe białko odżywcze.

10. Czy Immunocal wpływa na efekt przyjmowania innych preparatów lub leków?
Immunocal jest produktem w 100% naturalnym, wyizolowanym z serwatki mleka krowiego, dlatego może być stosowany razem z innymi środkami przepisanymi przez lekarza. Jedynym wyjątkiem są leki obniżające odporność (immunosupresyjne), stosowane wśród pacjentów po przeszczepach.

11. Dawkowanie
Osobom młodym, dbającym o zdrowie i profilaktykę zaleca się porcję 10 g na dobę (1 saszetka). Natomiast powyżej 45 roku życia, w stanach obniżenia odporności, lub tym, którzy intensywnie uprawiają sport, zaleca się stosowanie 2 – 3 saszetek na dobę.

12. Ile saszetek znajduje się w opakowaniu?
Opakowanie Immunocalu zawiera 30 saszetek.