Często jesteśmy pytani, jakie miejsce w świecie nauki o produktach mleczarskich i białkach serwatkowych zajmuje Immunocal. Zbadajmy tę szybko rozwijającą się dziedzinę i zobaczmy, co czyni te produkty tak wyjątkowymi.
Wiele produktów mlekopochodnych i serwatkowych wprowadzonych jest na rynek z myślą o osobach świadomie dbających o swoje zdrowie. Produkty te różnią się znacznie zawartością białka, jego koncentracją, stopniem denaturyzacji (zmianami w oryginalnej strukturze białka), rzeczywistym rodzajem obecnych białek oraz innymi czynnikami, mającymi istotny wpływ na skuteczność produktu.
Immunocal jest izolatem białka. „Izolaty” białka serwatkowego stanowią jego najczystszą formę, zawierają pomiędzy 90-98% białka ze śladowymi ilościami tłuszczu i laktozy, podczas gdy „koncentraty” białka serwatkowego zawierają zazwyczaj 70-85% białka ze znaczną ilością tłuszczów, laktozy, a często wiele towarzyszących im toksyn. W skład Immunocalu wchodzą podrodziny białek o możliwie najwyższych poziomach prekursorów (budulców) glutationu. Unikalna metoda stosowana przez firmę Immunotec do wyekstraktowania takich nienaruszonych białek (niezdenaturowanych) w ich naturalnej formie wyjaśnia, dlaczego jesteśmy w stanie dostarczyć komórce wysokie poziomy cystyny i cysteiny. To dr Gustavo Bounous zwrócił uwagę, jak ważne jest zachowanie struktury tych delikatnych białek. Techniki te nie są stosowane przez innych producentów, których produkty są poważnie naruszone jeszcze zanim docierają do naszych organizmów. Zauważmy, że nieprzekazywane jest ostrzeżenie, by nie wystawiać tych białek na działanie wysokich temperatur, a to dlatego, że ich struktura już najczęściej i tak została poważnie uszkodzona.
W procesie produkcji Immunocalu zarówno tłuszcz, jak i laktoza zostają usunięte. Dzięki temu osoby uczulone na laktozę mogą bezpiecznie przyjmować nasz produkt. Te nieliczne osoby, które są uczulone na białko mleka, powinny zwrócić uwagę na to, że w 80% mają one alergię na białko zwane „kazeiną”. Kazeina nie jest białkiem pożądanym przez nas jako prekursor glutationu, a jej ilość w Immunocalu wynosi zaledwie 1-2%.
Najważniejsza jest aktywność biologiczna powiązana z zastosowanymi białkami. Ogromna większość białek nie została zbadana pod tym względem. Badania, do których odwołują się te firmy jako do „źródeł naukowych” dla ich produktów zostały w istocie przeprowadzone przez dra Bounousa i jego zespół pracujący nad rozwojem Immunocalu. To, czy te produkty tak naprawdę działają, pozostaje zagadką, ponieważ nie przeszły prawdziwych testów. Dr Wulf Dröge podjął się badań nad Immunocalem w nowatorski sposób, a następnie przedstawił skuteczność technologii białka serwatkowego firmy Immunotec w najbardziej prestiżowych czasopismach naukowych.
Branża naturalnych produktów leczniczych posunie się naprzód, dopiero gdy będzie oparta na rzeczywistych badaniach i kontroli jakości. Należy korzystać z produktów, które zostały prawnie sprawdzone i opatentowane pod względem ich skuteczności.
Nasze podejście do oceniania naturalnego produktu jest zbliżone do tego, w jaki sposób agent nieruchomości ocenia nieruchomość. Jedyna różnica jest taka, że agent używa zasady „lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja” – a ja trzymam się zasady „badania, badania, badania!”. Immunocal jest jedynym produktem serwatkowym, który spełnia wszystkie te kryteria.
STĘŻENIE BIAŁKA
Izolat = 90%+
Koncentrat = 70-90%
RODZAJE BIAŁKA
Prekursory glutationu vs. kazeina
STOPIEŃ DENATURYZACJI
Białka w Immunocalu są nienaruszone
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
Immunocal zawiera mniej niż 1% tłuszczu
ZAWARTOŚĆ LAKTOZY
Immunocal zawiera mniej niż 1% laktozy
BIODOSTĘPNOŚĆ
Bardzo wysoka w Immunocalu
AKTYWNOŚĆ BIOLOGICZNA
Bardzo wysoka w Immunocalu
ZAWARTOŚĆ TOKSYN
Znacznie niższa od dopuszczalnej
ZAWARTOŚĆ ANTYBIOTYKÓW
Immunocal jest wolny od obecności antybiotyków